Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 03:07

Острівська ЗОШ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Березень » 22 » Тиждень української мови та літератури
15:17
Тиждень української мови та літератури

 «Не вмре повік твоє святе ім’я» 

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали частинкою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.

З 11 березня по 15 березня 2019 року в Острівському НВК відбулися дні вшанування славетного сина українського народу Тараса Шевченка.

Тиждень розпочався з лінійки відкриття, яка зібрала усіх небайдужих до світлого слова Шевченкового. Вчитель української мови та літератури Стебельська Л.О. ознайомила всіх присутніх з планом проведення заходів, які присвячені пам’яті Т. Г. Шевченка. Цього ж дня, 11 березня, для учнів 5-9 класів було проведено інтелектуально-розважальну гру «Хто краще: хлопці чи дівчата?» до 205-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка. Учні пригадали знакові постаті і основні події у житті та творчості геніальної людини і митця. Перемогу здобула команда хлопців.

У вівторок 12 березня було проведено конкурс-виставку на кращий малюнок до творчості Т.Г. Шевченка на тему: «Гортаючи сторінки Кобзаря». Учні всієї школи прийняли активну участь. Перемогу здобули: Голосна Олеся, Головко Єлизавета (9 клас), Корнієнко Валерія, Карапіря Наталія (5 клас).

Під час перерви, цього ж дня учні 5-9 класів переглянули відеофільм «Мій Шевченко», у якому представлено досить цікаву та різноманітну інформацію про невідомі сторінки життя Т. Шевченка.

13 березня бібліотекар школи Ковальова Л.О. організувала і підготувала з учнями книжково-ілюстративну виставку. Виставку із задоволенням відвідували учні молодших та старших класів. Цього ж дня звучали вірші, уривки з поем під час конкурсу декламаторів поезії Т. Шевченка «А слово долине через віки». Кращими виявилися: Голосна Олеся (9 клас), Щабельська Олена (6 клас), Корнієнко Валерія, Карапіря Наталія, Мартьянов Богдан (5 клас).

14 березня вчителем української мови та літератури, проведено гру-квест Шевченкіана-2019» за участю учнів 5-9 класів на кращих знавців Шевченкового слова, в ході якої учні пригадували пропущені рядки з популярних поезій Кобзаря, складали прислів’я, розгадували кросворди, ребуси, головоломки. А на перерві учні здійснили віртуальну подорож у Національний музей Тараса Шевченка. Переглянувши презентацію, учні оцінили важливість роботи музейників, що створили осередок культури, пов'язаний з біографією Т. Г. Шевченка.

15 березня, завершуючи Шевченківський тиждень, пролунали пісні поета у сучасній обробці «Думи мої, думи мої…», «Зоре моя, вечірня», «Садок вишневий коло хати».

Закінчився Шевченківський тиждень лінійкою, на якій було підведено підсумки та нагороджено переможців. Усі заходи Шевченківських свят у рамках тижня були ретельно підготовані й успішно проведені. Усі класи взяли участь в проведенні заходів. На відкритих та позакласних заходах використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залучення дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства серед учнів.   

Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря. Бо він – це наша дума, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу. І тому ми здолаємо всі негаразди сьогодення, і життя наше наповниться теплом, щастям, спокоєм, хлібом і квітами. І в тому щасті ти, Тарасе, будеш вічним, як сонце над землею.

Переглядів: 393 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар

Друзі сайту
Пошук
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz