Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 10:01

Острівська ЗОШ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 17 » Шевченківський тиждень
10:23
Шевченківський тиждень

 «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття…»  

Минають роки й сторіччя, змінюються вірування і погляди людей, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. Дійсно, є в нашій літературі імена, що не потребують ні пишних шат красномовності, ані високих означень та епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас із самого малечку, як голос матері, як сонячне світло, як подих рідних просторів. До них належить ім'я геніального українського поета Тараса Шевченка.

У зв’язку з відзначанням 204-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, із метою вшанування пам’яті реформатора української мови, основоположника української літератури, популяризації його літературної та мистецької спадщини, культурного розвитку молодих громадян України з 12.03 по 16.03.2018 року в Острівському НВК проведено Шевченківський тиждень, який проходив під гаслом «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття… Тебе своїм сучасником звемо». Метою проведення тижня було показати велич і неповторність творчої спадщини Т. Шевченка, її значення для розвитку української літератури.

Відкрився тиждень урочистою лінійкою « Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!» та виставкою матеріалів про Т. Шевченка у коридорі школи під назвою «Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе!». Вчитель української мови та літератури Стебельська Л.О. підготувала для учнів 5-11класів позакласний захід «Тарас Шевченко – частина серця України».

Протягом тижня учні та вчителі мали змогу ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Уклін тобі, Кобзарю!», яку організувала бібліотекар школи Ковальова Л.О. Виставку із задоволенням відвідували школярі молодших і старших класів.

  • учнів школи відбувся конкурс малюнків «Шевченкові твори очима дітей», учні із захопленням поринули у світ творів Великого Кобзаря.

Серед школярів 5-11 класів було проведено літературний ігроленд «Вшануймо пам’ять Кобзаря…». У фіналі перемогу здобули обидві команди. Гра тривала цілу годину і увесь час була напруженою та цікавою. Учні показали відмінні знання, читали напам’ять твори Кобзаря.

Заочна віртуальна відео екскурсія «Край,де народився геній», « Шевченко і світ», «Мистецька спадщина Т.Г.Шевченка» для учнів 5-11 класів не залишила байдужим жодного глядача. Під час подорожі Шевченківськими місцями учні ознайомилися із місцями перебування Т. Шевченка в різні етапи його життя, його живописною спадщиною.

Протягом тижня серед учнів 5-11 класів було проведено творчий конкурс буклетів та вітальних листівок "І мене в сім’ї великій…» Найактивнішими були учні 8, 9 класів.

Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поем емоційно звучали на шкільних перервах під час конкурсу декламаторів поезій Т.Шевченка «Поезія Т.Г.Шевченка торкнулася моєї душі». У читанні взяли участь учні 1– 11-х класів.

На заключному етапі учні школи зібралися на загальношкільному диктанті «Шевченко і сучасність».

Про геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємося перед величчю генія, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного “Кобзаря”.

Вчитель української мови та літератури Стебельська Л.О.

Переглядів: 412 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар

Друзі сайту
Пошук
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz